Cuma, Haziran 22, 2007

YAZ !!!

Yaz halleri işte.... Her nedense tatlı bir tembellik oluşur insanda, Gershwin'in "Porgy and Bess" operasındaki ünlü klasiği "summertime" de anlattığı gibi "yaşam kolaydır". Biraz çıplaktır, biraz uykulu, biraz mahmur ve biraz gezgin.

Zannetmeyin ki bu rehavete kapıldık. Bizimki yoğun program aralığı oldu.

Bu yaz oldukça yoğun bir programımız var, aşramda seans programından da gördüğünüz gibi herşey aynen devam ediyor.

Diğer yandan Sapanca Nua da, Argedia ile birlikte yürüttüğümüz eğitim programları tüm haftasonunu kapsıyor ( aşramı ihmal etmeden tabii) . Çok keyifli çalışmalar yapıyoruz, gerek katılımcılar ve gerekse biz yeni yeni tecrübeler ediniyoruz. Otelin güzel spa imkanlarından da en iyi şekilde yararlanarak, tam bir arınma ve bilgilenme yapabiliyoruz.

Diğer yandan mesela bu hafta olacağı gibi kendi kendimize, yaptığımız minik yoga gezileri ile açık havada prana ile bütünleşmeyi amaçlıyoruz. Gezilerimiz bir ticari organizasyon değil hepimiz cebimizdekini koyup bölüşüyor, böylece daha da keyifli oluyoruz.

Yaz, yoga çalışmaları için bulunmaz bir nimettir, yukarıda da belirttiğim gibi açık havada, ayaklarınız çimlerin üzerinde asanalarını uygulayabilir; bir ağacın altında rahatça oturarak meditasyonlarını yapabilirsiniz.

Özellikle ağaçların önemini unutmamak gerekir, ağaçlar uzun yılların bilge bekçileridir, onlar evrenle tam olarak bütünleşmiş canlılardır. Ben fırsat buldukca ağaçlara sarılırım, o tertemiz enerjilerini hisseder onularla bir olmaya çalışırım. Sevgiyi, sükuneti ve bilgeliği hissederim ağacın bedeninde. Evrene sarılmış gibi olurum, korkusuzca. Bu bakımdan ağaç meditasyonlarına çok önem veriri. Sizlere de tavsiye ederim. Ağaçları hissedin.

Ayrıca aura görmek bakımından da ağaç inanılmazdır. Biraz gören bir göz, bir ağacın aurasını hemen farkedebilir. Onun muhteşemliği bakılmaya doyulmayacak hayret verici görsel bir ziyafet ve ruhsal bir yüceliştir.

Sizlere bunları yazarken aşramdaki minik ofis odamızın yanında bulunan yüce bir ihlamır ağacı güzel kokuları ile bana yarenlik ediyor. İhtişamlı bedeni, güzel yaprakları ( yapraklarını döktüğünde de güzel oluyor) , kurumaya yüz tutmuş ıhlamurları ve huzurlu gölgesi ile üç apartmanın arasında dimdik ayakta, kimbilir neler görmüş geçirmiş. Zamanın bu diliminde de bize dost. Ağaç geçekten en güzel dost ve örnek.

Hepimiz yüce birer ağaç gibi huzurlu, bilge ve faydalı olalım.

Sevgiyle kalınız
Ananda