Perşembe, Ağustos 23, 2007

Yaz bitiyor (mu?)


Dostlarım,

Hava durumu ile olmasa da bize öğretilen mevsimler şemasına göre yaz bitmekte... Evet, ağustos ayının son günlerini yaşıyoruz. Bir kısım dostlar son tatillerini kullanırken, bazıları dönmekteler. Eylül ayı bir toparlanma ayıdır, yazın o tatlı dağınıklığı yavaş yavaş terkedilir, okullar başlar. Hava hala yazı hatırlatır sıcaklıktadır. Fakat o gevşek haller biraz daha derlenmeye toparlanmaya doğru gider. Nedense insana bir ciddiyet gelir. Sanki normal yaşama dönülmüştür. Ta ki bir daha ki yaza kadar.

Herneyse, bizler yaz boyunca, Aşramı açık tutup burada bulunan dostlarımıza hizmeti sürdürdük keyifle, huzurla.

Hazırlıklarımızı yapıyoruz, sonbahar, kış ve bahar için. Gene her zaman ki gibi burada; dalgalı okyanusun ortasındaki sakin bir ada gibi, kapılarımız açık olacak.

Bu sene 18. yılımıza giriyoruz, bulunduğumuz mekanda ise 4. yılımız. Ticari kaygılardan uzak, hep birlikte el ele, keyifli Yoga yürüyüşümüzü sürdürüyoruz.

Dostlarım, bunca yıldır tecrübelerim, sentezlerim bana şunu öğretti; Kişiyi, başta kendi olmak üzere, varoluşun hiç bir olgusuna zarar vermeden, yücelten her durum Yoga'dır.

Yoga, kişisel gelişimin, huzurlu yoludur, her yaş ve şart altındaki bedene sahip kadın, erkek herkez, Yoga ile mutlu ve huzurlu bir yaşamı sağlıklı ve dinç bir beden ve zihin ile sürdürür.

Burada, Kaivalya Yogashram'da geleneksel Yoga'nın pozitif ilim olarak uygulanmasına devam edeceğiz. Yoga'nın güzel düsturunu, felsefi yaklaşımlarını konuşmaya paylaşmaya devam edeceğiz. Yoga'yı Hindu veya Budist dinsel dogmalarla değil özünde bulunan özgür ruh bilinci ile hatırlatacağız. Her zaman olduğu gibi burda dinsel görüşler bizi ilgilendirmeyecek. Kişilerin inançları bizi hiç ilgilendirmiyor onlara saygımız sonsuz. Fakat burası dinsel görüş konuşma yeri değil, hiç bir zaman da olmadı.

Eh tabi ki artık yazılar da çok daha sık olacak tabi...

Hepiniz sevgilerle kalınız.