Salı, Ekim 23, 2007

Bilgiler ve gene Asanalar

Sevgili Dostlarım,

Geçtiğimiz pazar akşamı bu dönemin ilk TRATAK çalışmasını yaptık, ilk defa katılanlar ve daha önceden de tecrübesi olan dotlar bir araya gelip bu çok önem verdiğim, güzel çalışmamızı keyifle tamamladık. Sonrasında deneyimlerimizi paylaştık.

TRATAK hiç acele edilmemesi gereken bir çalışma olduğundan, sonuşları hemen almak oldukça zordur. Asla pes etmeden çalışmaya devam etmek en doğru yoldur. Unutulmamalıdır ki yoga yolunda hiç bir faaliyet sonuçsuz kalmaz.


Bu arada ocak ayında yapacağımız Hindistan gezisi porgramlamamız devam ediyor. Çok faydalı bir gezi olacak. bu konuda şunu hemen belirtmekte fayda var, geziyi ben düzenlemiyorum, yani bu bir ticari faaliyet değil (insanların neresinden çarpsam şeklindeki tüccar yogilik hiç te sevmediğim bir tarzdır hepiniz bilirsiniz) ancak biz zaten gidiyoruz gelmek isteyen arkadaşlar da bizlere katılır.
Her gezimizde olduğu gibi hepimizin cebinden aynı rakam çıkar, yani paraları ben toplamam. Bu konuda gene azami dikkatliyiz, işin hindistan ayağı için benim de memnun kaldığım her zamanki kontağı kullanacağız. Hindistan'daki programın bedellerini de katılacaklara aynen geçeceğim.


Ben gene Asana'ların faydaları ile devam edeyim

HASTAPADANGUSTASANA

Resimlerde uygulama şeklini görmektesiniz.











Fayda ve etkiler,

- Fiziksel dengeyi temin eder
- Akciğer ve iç organları güçlendirir.
- Bacak ve kollardaki lenf drenajını artırır, böylece varsa ödemler çözülür.
- Periyod sorunlarında faydalıdır.
- İç organlarda ve endokrin bezlerindeki kan akışını canlandırır.
- Genito-üriner sistem, uter, idrar kesesi, testis, overler ve prostata faydalıdır.
- Kol ve bacaklardaki sinirleri esnetir ve rahatlatır.
- Genel fiziksel ve zihinsel yorgunluğu giderir.
- Zihni ve sinirleri yumuşatır.
- Stres üzerinde etkindir.
- romatizma ve siyatik konusunda etkindir.

Dostlarım unutulmamalıdır ki dengeli bir zihne sahip olabilmenin temel etmeni dengeli bir bedene sahip olmaktır. Bu asana bize yerde yatarken bile dengeli olabilme yetisi vermesi bakımından çok önemlidir.
Günlük programınıza koymanızı tavsiye ederim

Sevgiyle kalınız.
Ananda