Pazartesi, Şubat 05, 2007

Aşram'da Sinema günleri !!!

Dostlarım,

Uzun zamandır, düşünürüm.... Bazı filmler özellikle insanlarda yeni açılımlar yapması bakımdan çok önemlidir. Hatta vazifeli varlık gibidirler. Bu filmler bazen laf ile anlatılamayanı görselleştirdikleri için çok önemli işler yapabilirler.
Elbette ki bunları " kurmaca ( fiction )" olmalarına rağmen içimizde bir takım yeni duygular üretebilirler. Hatta bazı teoriler, kurmaca dahi olsa film olarak görüldüğünde daha iyi anlaşılabilir olurlar. Öte yandan belirli savların açıklandığı filmler ve belgeseller de bizler için çok önemlidir.

Epeydir yapmayı planladığım şeyi nihayet hayata geçirebileceğim, umarım sizler de bundan keyif alacaksınız. Bunun için aşrama bir sinema perdesi kurduk, Tv'den değil, projeksiyon ile, sinema salonundaymışçasına ama daha rahat olarak seyredeceğiz.

Aşram'da sinema gecelerinde elbette sıradan vizyon filmleri seyretmeyeceğiz. Spiritüel bakımdan önemi olan yada bu bakımdan fikirler veren, dünya sinemalarında gözterilmiş biz de belki gösterilmemiş olan ya da hepimizin seyretmiş olduğu da olsa, içindeki önemli detayları oturup analiz edebileceğimiz filmler seçeceğiz.

Kaç film buluruz bilemiyorum ama şimdiden sırada olanlar var, sakın "aman canım o filmde de ne var" demeyin beraber seyredelim bakalım neler anlıyoruz.

Herneyse, film gecelerini çarşamba akşamları yapacağız ama bu haftaya mahsus olmak üzere pazar akşamına aldık. Bu pazar ( 11 şubat) saat 18:00 de " DOKUZ KEHANET" ( Celestine Prophecy ) filmini izleyeceğiz. Pek çoğunuzun okuduğunu düşündüğüm James Redfield'in ünlü roman üçlemesinin ilki olan eser, keyifle sinemeye aktarılmış, Türkçe alt yazılı olarak 1 saat 39 dk.lık bir film...

Saat 18:00 de başlayacak olan filmden sonra 20:00 deki çalışmamız normal olarak yapılacaktır....


Daha sonraki filmimizi ise 21 şubat salı akşamı saat 21:00 de seyredeceğiz ( SECRET -SIR).. Çarşamba akşamı 19:30 Çalışması normal olarak yapılacaktır...

Film gösterimleri 2x2 m ebatlı perdede yapılacaktır..

Film gösterimleri ücretsizdir.

Siz aşramımız katılımcılarını bekleriz.

Sevgiyle kalınız.
Ersin Ananda