Cuma, Ocak 12, 2007

Tratak ve C. Meditasyon..


Sevgili Dostlarım,

Kişisel gelişim yöntemlerinden Tratak ve Cyclic Meditasyon çok önem verdiğim çalışmalardır. Bunların mümkün olduğunca çok dostumuz tarafından uygulanması için, çalışmaları pazar gününe aldık.

Daha önce de Tratak ( veya Trataka) çalışmalarımız vardı, bu sene de tekrar başlıyoruz. Ama önem verdiğim bir diğer çalışma olan cyclic meditasyon ile dönüşümlü olarak.

Bu, Cyclic kelimesini hiç Türkçe'leştiremem dönüşlü veya dönüşümlü meditasyon desek olur herhalde. Çalışmalarımızın ikisi de yoga katılımcılarımız için ücretsizdir.

Tratak çalışmasının, insanın her alandaki görüş alanını açtığına; kişiye sabır, sükünet ve baktığı şeyi her yönü ile görme, teşhis etme, idrak etme, tam farkındalık ve gördüğü ile bütünleşme yarattığına inanıyorum. Böylece, bakma ve görme yetimizi günü her anında en iyi şekilde kullanma imkanımız olacaktır.
Dostlarım yoganın bizlere en büyük faydası özellikle sabır konusundadır. Bugün yaşantımızda sabıra hiç yer vermiyoruz. Sabırsızca davranışlar ile yaşantımızı zorlaştırıyoruz. Sabırsızca bakıyor ve görmüyoruz, sabırsızca dinliyor ve duymuyoruz...Okuduğumuzu bile sabırsızca okuyup anlamıyoruz. Bu nedenle sabırlı olalım, herşeyi iyice anlayalım.

Mesela, her zaman diyorum ki " Yoga yapılmaz, Yaşanır" bunu bazı gözler yalnış okuyabiliyor ve üzerine bazı fikirler yürütebiliyor, işte sabırsız kişilik, bir kere daha oku bak bakalım ne demişim:
" Yoga yapılmaz yaşanır" ...

Hepinize sevgilerle kalınız.
Ananda