Çarşamba, Ağustos 20, 2008

Sonbahara doğru

Sevgili Dostlar,

Her yaz olduğu gibi bir müddet yazı tembelliği yaptım. Pek çok dosttan gene mailler yağmaya başladı, haklısınız sizleri bir müddet yazısız bıraktım.

Eylül 15 itibarı ile haftalık yoga yazılarıma devam edeceğim. Genel yogik bilgileri özellikle büyülteç altına alacağım ve sizlere, her zamanki gibi, dinselleşmemiş, dogmatik yapısı bulunmayan, gündelik yaşamımızda, ütopik kavramlarla karıştırılarak aklınızı bulandırmayacak şekilde bilgiler vermeye devam edeceğim.

Eski, kadim, metinleri Türkçe'ye çevirip, tecüme edenin kendi (neredeyse dinselleşmiş) görüşlerine göre sunulmuş kavramları burada yazıp, "bakın ben neler de biliyorum, hele siz şunları bir anlayın bakalım" şeklindeki yaklaşımlarım hiç olmayacak.

Şunu unutmayalım, belki de bin defa söylediğim gibi, yoga bir din değildir, evet spiritüel bir çalışmayı da içerir ama bu onu asla dinselleştirmez. Bunu neden gene söyledin diyeceksiniz, bakıyorum da bazı yoga siteleri adeta hinduizm misyonerliğine soyunmuş, yazarlarıda her nedense kendi isimlerinde feeragat ederek taşıdıkları hindu isimleri ile birer hindu, rahibi hatta peygamberi olmuşlar. Tüm dinlere olduğu gibi hinduizm'de saygımız sonsuz. Ama yogayı dinselleştirmek olacak şey değil.

Neyse biz gene bildiğimiz gibi, yoganın, kişinin bireysel çalışması olduğuna, her dine mensup insanların yoga felsefesi ile bütünleşebileceğine olan bilgi ve sunumumuzu sürdüreceğiz.

Aşramımızda da ufak tefek yenilikler yapıyoruz. Bildiğiniz gibi biz, buranın hepimizin aşramı olduğunu hep söylüyoruz, derdimiz size birşeyler satıp burayı kazanç kapısı yapmak hiç olmadı ve olmayacak, arkamızda bir finansör, yada başka bir para babası da yok, dernek, uluslararası kuruluş yok, alnımız açık sizlerle adeta imece usulü ile doğru bildiğimiz yolda gidiyoruz.
Sevgili Tuğrul'un önayak oluşu ve desteği ile aşram zeminin ahşap olarak yenileme çalışmamız en kısa sürede tamamlanacak, bu bize daha doğal bir ortam verecek, ayrıca genel toparlanma , boya, dolaplar vs gibi konuları da elbirliği ile yapıyoruz.

Sonbaharlar, her zaman tabir ettiğim gibi göçmen kuşların geri dönüşüdür. çalışma programımız aynen devam edecek olmakla beraber geçtüğümüz sene biraz savsakladığımızı düşündüğüm yogik yan çalışmalara bu sene artarak girişeceğiz. Elbette film gösterilerimiz de sürecek epey spiritüel film stoğumuzu Sevgili Tanya'nın desteği ile temin ettik.

Kısaca durumlar böyle, hepinize sevgiler,

EA