Pazartesi, Şubat 18, 2008

Hindistan gezisi dönüşü ve ilk notlar

Sevgili dostlar,

Pek çoğunuzun bildiği gibi, 13 kişilik bir grup ile, yoga çalışmalarımızı bir, Himalaya/ganga yoga aşramında devam ettirmek üzere, ticari olmayan her birimizin aynı rakkamlar ile bedelini üstlendiğimiz, 17 günlük bir gezi düzenleyerek Hindistan yollarına düştük.


Gezimiz dün tamamlandı ve güzel yurdumuza geri döndük.

Sizlere gezi ile ilgili pek çok foto ve film hazırlıyoruz en kısa zamanda bunları sizlerle paylaşacağız.

Ama öncelikle bir iki konuyu ayağımın tozu ile belirtmek istedim.

İlk gezimiz olan Adrasan seyahatinin üzerinde daha bir yıl geçmeden, aldığımız cesaret ve güç ile iki gezi daha yaptık. Dediğim gibi daha bir yıl dolmadan en sonunda bir hayalimizi gerçekleştirerek kendimizi Himalaya'ların gölgesinde, Ganj'ın kıyısında, Hindu ritüelleri ile yönetilmeyen bir aşrama attık.

Seyahatimiz ve aşramda kalışımız sırasında, katılan tüm dostlarımın, mükemmel uyumluluğunu ve üstün çalışma şevklerini görmek hocaları olarak beni ziyadesi ile memnun etmiştir.

Aşram'a girdiğimiz andan itibaren kurulan karma yoga düzenimiz, aşram kurallarına tam riayetimiz, gerçekten zor bir çalışma olan ( hiç konuşmama) mouna sırasındaki, güçlülüğümüz ve tüm kalışımız sırasındaki mükemmel uyumumuz ve tam bir düzen içinde çalışmalarımızı grup halinde hiç fire vermeden uygulamamız, beni de, Aşram görevlilerini de hayran bıraktı.

Elbette anlatacak çok şey var ve bunları önümüzdeki günlerde anekdotlar halinde resimli ve videolu olarak bu sayfadan sizlere duyuracağım.

Aldığımız cesaret ile önümüzdeki süreç içinde Himalayalar'da yepyeni sürprizlere yelken açacağımızdan hiç şüpheniz olmasın.

Teşekkürlerimle, sevgilerimle....

Ananda
.