Perşembe, Nisan 09, 2009

Kaivalya Yogashram, Haftasonu Yoga Gezisi. (2)


Devam edelim.

Güzel gün ve gecenin ardından, adanın sessizliğinde keyifli bir uyku bizi iyice rahatlattı.

Sabah martı sesleri, odalarımızın canımdan içeri dolan güneşin güzel ışıkları  ile erkenden uyandık,  gün yeni doğmuş hava ve bizler taptazeydik.   Erkenden  herkes, bahçede Güneşe Selam için hazır beklemekteydi.

Taptaze günün başında, yüzümüzü okşayan güneş ve Surya Namaskara bizi gün için en iyi şekilde hazırladı...

Daha sonra keyifle kahvaltımızı yaptık, tüm dostlar adeta yatılı okul talebeleri gibi genç ve neşeli..

Kahvaltının bitimideki programımız ise "Mouna" yani sessizlik ile yapılacak bir ada turu yürüyüşüydü,  huzur içinde doğa ile bütünleşerek. Kuşları, çiçekleri, adanın muhteşem manzarasını sindirip, yaşam enerjisi pranayı en iyi şekilde özümseyerek.Konuşmanın verdiği eneji kaybını ortadan  kaldırarak tabiatı dinleyip onunla bir ve bütün olan bedenimizin ve zihnimizin farkındalığını yaşayarak yürüdük. Herkesin yüzündeki dinginlik ve huzur gerçekten görülmeye değerdi.

Yürüyüşün bitiminde bizi Halki Palas'ın ikramı güzel bitki çayları ve nefis kukiler beklemekteydi.

Yürüyüş tecrübelerimizi paylaşıp biraz dinlendik o güzelim balkonda. Manzara'nın büyüleyici güzelliği ve sessizlik içimizi huzur ile doldurdu, oysaki yaşamakta olduğumuz gürültü, patırtı ve karmaşa dolu şehir tam karşımızda duruyordu,  biz ise martı sesleri ve yüzümüzü okşayan rüzgarın sesinden başka hüçbir rahatsızlık verici ses duymamaktaydık.

Bu keyifle Asana saatimiz başladı, huzur içinde disiplin içinde asanalarımızı uyguladık. Elbette havanın güzelliği ve bahçede olmamız bizi daha da keyiflendirdi ve asanaları o kadar daha güzel hissettik.

Öğle yemeğimiz, gene muhteşemdi, bol sebzeler, keyifle yendi.

Yemek sonrası biraz istirahat verdik kendimize, kimimiz yoga asanalarımızı çalışıtğımız bahçenin köşesinde, kimimiz otelin başka bölümlerinde kah, meditasyon ile, kah kitap okuyarak, kah resim çekerek, ya da uyuyarak dinlendik.

Bu keyifli haller ile öğleden sonra çalışmamızı yaptık, bu güzel anların hiç bir saniyesini bile ziyan etmeden tam farkındalık ile.

Elbette ki, zaman ilerledi ve eve dönme zamanı geldi. Bataryalarımızı iyice doldurmuş, evlerimize, işlerimize keyile dönmek üzere, biraz da burukça ayrıldık otelimizden ve adadan. Bir dahaki seferimizin ne zaman yapılacağını şimdiden hasretle sorarak....

Gezimizde katılan herkes tam disiplin ve ciddiyet içindeydi, tam bir dostluk, hoşgörü ve saygı ile geçirdik bütün anlarımızı. Bu bakımdan tüm katılımcılara özellikle çok teşekkür ederim.

Diğer yandan, bizi huzur ile evimizde gibi ağırlayan Halki Palas ekibine, başından sonuna kadar sonsuz teşekkürler.

En kısa zamanda bir daha...........